Віра и Георгій
Віра и Георгій

PR-менеджер «Планети Кіно» і художник

Віра і Георгій — наступна пара нашої річної гастросеріі для закоханих, у якій разом з онлайн-журналом thedevochki.com ми втілювали атмосферу єдності, тепла і гостинності відповідно до філософії «Від насолоди їжею до насолоди зустріччю». Для проекту Віра і Георгій приготували кілька простих страв, які претендують на чудову вечерю чи обід: запекли індичку і кукурудзу в духовці і, як комплімент спекотного серпня, приготували салат з кавуна і фети.

#

Віра і Георгій люблять готувати, дотримуються здорового харчування, але можуть дозволити собі трохи «згрішити». Завжди купують сезонні продукти і експериментують з рецептами.

 
Готуємо разом з технікою Pyramida

Експерименти с рецептами

Коли є час, із задоволенням готують удома. Георгій — майстер складних форм, а Віра любить створювати свої рецепти. Вона планує страви, після шукає всілякі варіанти виконання і складає свій ідеальний рецепт.

 
Коли є час, із задоволенням готують удома. Георгій — майстер складних форм, а Віра любить створювати свої рецепти. Вона планує страви, після шукає всілякі варіанти виконання і складає свій ідеальний рецепт.

Сезонны продукти

Віра і Георгій звертають увагу на сезонність продуктів і ходять на закупи на Столичний ринок раз на кілька тижнів. Крім овочів, зелені і фруктів, обов'язково беруть горішки для перекусу. Кажуть, якщо в холодильнику тільки здорова їжа, то легше готувати корисні страви.
Віра і Георгій звертають увагу на сезонність продуктів і ходять на закупи на Столичний ринок раз на кілька тижнів. Крім овочів, зелені і фруктів, обов'язково беруть горішки для перекусу. Кажуть, якщо в холодильнику тільки здорова їжа, то легше готувати корисні страви.

Подорожі та їжа

Віра і Георгій віддають перевагу апартаментам, а не готелям, і якщо в квартирі є умови для готування, то на сніданок у них прості і смачні страви з локальних продуктів. Це допомагає заощадити час — не треба шукати, де поїсти, а можна одразу вирушати вивчати нове місто.
Віра і Георгій віддають перевагу апартаментам, а не готелям, і якщо в квартирі є умови для готування, то на сніданок у них прості і смачні страви з локальних продуктів. Це допомагає заощадити час — не треба шукати, де поїсти, а можна одразу вирушати вивчати нове місто.

Наші шефи

Віра Щербакова
PR-менеджер «Планети Кіно»
Люблю готувати і пекти. Визначившись зі стравою, дивлюся рецепти і часто поєдную кілька варіантів. Наприклад, я фанат цибулевого кіш-лорена. Зібрала зі всіх ресурсів варіанти і створила свій ідеальний рецепт. Не подобається, коли в кіш-лорені багато яєць, додаю побільше вершків, фету і зернятка гірчиці. У такий спосіб у страві від цибулі — солодкість, від фети — солоний смак, від вершків — ніжний, а кульки гірчиці прикольно хрумтять у роті.
Відгуки блогерів про техніку Pyramida
Георгій Сагітов
Художник, арт-директор

Незважаючи на здорове харчування, у нас є одна чудова «заборонена тема» — крабовий салат. Це «новорічна страва», але свято може настати не за календарем, а коли ми вирішимо. Це традиція Віриної сім'ї, у них навіть для холодцю не треба чекати зими. Готуєш, коли захочеш. Якось нам подарували банку червоної ікри, і ми її з'їли. І тут же виникла асоціація з Новим роком — це ж частування на святковому столі. І в цей момент у Віри «увімкнувся» крабовий салат як продовження бенкету.

Відгуки про техніку Pyramida

Здорове харчування

Віра: Ми готуємо по черзі, зараз частіше Георгій. Прагнемо їсти тільки здорове і корисне. Коли багато працюєш, сильно втомлюєшся, даєш собі поблажки. Кажеш ввечері: «Ой, я так сильно втомилася, зараз умну бургер». Швидко звикаєш і вже не помічаєш, як джанкфуд стає основною їжею. Настає момент, коли штани тобі кажуть: «Віро, ми з тобою прощаємося назавжди». Зараз я харчуюся порційно і розсудливо. Це не складно, просто вибираєш ті продукти, які можна їсти, і з них готуєш.

Георгій: Найчастіше це сезонні продукти. Приблизно раз на два тижні їздимо на Столичний ринок, купуємо «тонну» «актуальної» зелені, ягід, фруктів. Звичайно, беремо м'ясо, рибу. Тягнемо все це «в нору» і забиваємо холодильник. Удома немає жодної сосисочки, жодної булочки.

Віра: «Столичка» нам дуже подобається, ми вибираємо кілька точок і затарюємося там. Обов'язково купуємо горіхи. Є ряди, де фрукти і овочі продають сільські жителі просто з машини. Це найдешевші фрукти, ми взяли якось дуже смачні персики по 13 гривень.

Георгій: Ми беремо овочів на тиждень-два, і вони не псуються, тому що свіжі. У маркеті часто такі, що завтра їм вже буде погано. Куплені на ринку помідори можуть лежати і два тижні.

Віра: Коли хочеш почати правильно харчуватися, потрібно, щоб завжди була здорова їжа — томати, огірки, якась зелень, запас м'яса. Воно розморожується кілька годин, вранці вийняв, розморозив, а ввечері вже шкода викидати і готуєш якийсь корисний білок. Але Георгій майстер складних форм, готує страви, яким потрібно шість годин.

Георгій: Зате, коли я готую, ти не можеш сказати: «Піди пропилосось або зроби ще що-небудь».

Віра: Я дуже не люблю мити посуд, для мене це якесь знущання. Тому частіше миє Георгій.

Георгій: Головне — мити посуд одразу, не відкладати на наступний день.

Готуємо на техніці Pyramida

Традиційні сніданки

Віра: Намагаємося не пропускати цей спільний прийом їжі. Тому що, якщо ти не будеш їсти вранці і в обід, ввечері можеш зірватися. Але якщо вдень з'їси потрібну кількість жирів, то ввечері легше втриматися від бажання суперсолодкого, шоколаду, жиру.

Георгій: Зараз у нас на балконі зранку жарко, а на старій квартирі був дуже затишний балкон. Ми поставили там столик, стільчики і постійно щось готували, насолоджувалися їжею, сидячи там.

Віра: Я найчастіше їм кашу зранку. Можу приготувати боул, смузі або яйця. Найбільше люблю прошутто, можу його їсти на сніданок, обід і вечерю. Роблю «антипащі» — прошутто, сирок, омлети. Обід на роботу зазвичай беру з дому. Велика проблема, що перекусити нормальною їжею в кафе практично неможливо. Тому звечора продумую обід, щоб вранці довше поспати. Якщо з вечері, наприклад, залишилася запечена індичка, то легко зібрати смачний і поживний ланч з собою на роботу. Шматочки індички, овочі, зелень — виходить корисний салат з білком.

Похила витяжка Pyramida

Їжа та подорожі

Віра: Якось їздили в Барселону і оселилися майже «на висілках» за туристичними мірками. Зняли апартаменти і ходили вранці, як місцеві жителі, до крамниць. Там люди не говорять англійською, і щоб пояснити, що нам потрібна кава з молоком, ми витратили хвилин 40, без жартів. Спостерігали за жінками, які зранку вибирають сир і м'ясо. Дивилися, як м'ясник рубає курку для покупців. Було дуже цікаво.

Георгій: Але ми там не готували — спалили мікрохвильовку.

Віра: Хотіла розігріти хлібець, але щось пішло не так. Нещодавно були в Італії, у Венеції. Зняли апартаменти, де була повноцінна кухня, і сніданки готували вдома. Брали м'ясо, сир, яйця варили, овочі. Але суперкласне в цій історії те, що ми не знайшли приладдя — ні виделок, ні ножів. Подумала: «Боже, може, тут хтось когось убив, тому більше не кладуть».

Георгій: Віра каже: «Тут немає приладдя, це щоб люди не різали одне одного». Відповів, що можна ж розбити для цього тарілку. Урешті-решт ми знайшли пластикові, і Віра навчилася ними різати.

Віра: Ще була лопатка, щоб перевертати продукти на сковорідці, я призвичаїлася нею розрізати персики і диню. Відсутність приладдя не завадила готувати сніданки, але це питання непокоїло до кінця поїздки. Переглянула всі тумбочки, шафки — геть нічого. Таємницю розкрили тільки в останній день. На кухні стояв красивий блакитний стіл, бачиш його і одразу хочеться сфотографувати. Виявляється, з внутрішньої сторони в столі був ящик. Відкривши його, я виявила всі можливі види ножів, виделок і ложок. Було дуже смішно.

Георгій: Ми залишили відгук на Airbnb і розповіли, де приладдя, щоб нові мешканці змогли одразу знайти, а не різати фрукти лопаткою. Зате, якщо ми тепер опинимося в якійсь екстремальній ситуації, як у серіалах про виживання на «Діскавері», то зможемо вижити з однією лопаткою для сковороди.

Техніка Pyramida на кухні

Віра: Самостійно готувати сніданки в подорож — це круто. По-перше, не у всіх країнах поширена культура сніданків, по-друге, пошук відповідного місця може зайняти час. Краще перекусити будинку і одразу йти гуляти.

Георгій: У тій самій Іспанії, якщо ти купиш навіть у простеньких крамницях хамон і диню, то все одно зробиш смачний салат. Тому це прекрасна можливість приготувати з якихось локальних продуктів оригінальну страву. 

Віра: Урешті-решт, завжди можна відкоркувати пляшку шампанського і приготувати белліні. І день вільний, екскурсії скасовуються.

Георгій: З подорожей рідко щось привозимо для готування, але зі Шрі-Ланки притягли різноманітні місцеві соуси. Потім все роздали або викинули. Самі не користувалися.

Віра: Якщо рибний або устричний соус ще можна використовувати, але ми взяли більш оригінальні приправи. На Шрі-Ланці з морепродуктами — круто, тут нічого додати. Частину перців ми віддали мамі подруги, у неї виробництво м'яса, і вона була рада.

Готуємо корисні смаколики за допомогою техніки Pyramida

Легка літня вечеря

У серпні саме час готувати салат з кавуна з фетою і запікати кукурудзу, а філе індички в духовці — універсальна страва на всі сезони.

Индичка на всі випадки

Запечене філе індички — універсальна страва, яку можна приготувати на кілька днів. Шматочки можна подати з гарніром або ж додати овочевий салат, або зробити сендвічі в дорогу. Філе запікається швидко, але щоб отримати особливий смак, варто після готовності залишити на дві години в духовці.
Накорисніша їжа готується за допомогою техніки Pyramida
 
Інгредієнти
  • 500 г індички
  • 1-2 гілочки розмарину
  • оливкова олія
  • сушені італійські трави
  • сіль, перець
Індичка готується не більше 25 хвилин, в цю ж духовку кладеться кукурудза, а поки вони запікаються, нарізається салат з кавуна. Запечене філе індички — універсальна страва, яку можна приготувати на кілька днів. Шматочки можна подати з гарніром або ж додати овочевий салат, або зробити сендвічі в дорогу. Філе запікається швидко, але, щоб отримати особливий смак, варто після готовності залишити на дві години в духовці.
Техніка Pyramida в інтер'єрі

Покрокова інструкція

Крок 1
Філе індички промити, висушити паперовими рушниками.

Крок 2
Помістити філе у форму для запікання, додати оливкову олію, у філе втерти спеції і покласти зверху кілька гілочок розмарину.

Крок 3
Одночасно з індичкою можна запекти і кукурудзу. Для цього треба підготуватися заздалегідь — змастити вершковим маслом і натерти спеціями, обгорнути качани в фольгу, потім викласти їх на деко.

Крок 4
Загорнути підготовлене філе в фольгу. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 250 °С, протягом 20 хвилин. Духова шафа Pyramida F 120 S нагрівається до необхідної температури дуже швидко і економить час на підготовку.

Крок 5
Через 20 хвилин вимкнути духовку. М'ясо можна залишити всередині на години дві, щоб воно стало ніжнішим, а можна дістати одразу, порізати на шматочки і подати до столу.

Готуйте з задоволенням

Салат з кавуна і фети

Нарізати кавун квадратами і скласти у форму, додати фету і зелень. Наприклад, м'яту або базилік. Насолоджуйтеся смаком літа. Кавун, незважаючи на солодкість, має невисоку калорійність і разом з фетою в 100 г салату міститься близько 110 ккал.
Нарізати кавун квадратами і скласти у форму, додати фету і зелень. Наприклад, м'яту або базилік. Насолоджуйтеся смаком літа. Кавун, незважаючи на солодкість, має невисоку калорійність і разом з фетою в 100 г салату міститься близько 110 кка

Кукурудза в духовці

Очистити кукурудзу від листя, загорнути кожен качан у фольгу і поставити в духовку разом з індичкою. У качані кукурудзи в середньому міститься близько 160 ккал.

Очистити кукурудзу від листя, загорнути кожен качан у фольгу і поставити в духовку разом з індичкою. У качані кукурудзи в середньому міститься близько 160 ккал.

#
#
#
#
#
#
інші історії
Завжди готувати за кулінарною книгою — яка нудьга! На кухні потрібно творити й трішечки витворяти ;) Тоді приготування подарує нові емоції та смішні ситуації.
Експерименти
серія відео-інтерв'ю з нашими друзями
Наші герої поділилися своїми спогадами про смішні ситуації, пов’язані з кухнями та друзями.
Друзі
серія відео-інтерв'ю з нашими друзями
У першому випуску наші герої згадували кухонні посиденьки з дитинства і розповідали, як приймають гостей сьогодні. А під кінець приміряли на себе образ грузинського тамади і спробували сказати справжній кавказький тост!
Гостинність
серія відео-інтерв'ю з нашими друзями