Карина Калина
Карина Калина

Кулінарний блогер.
Автор блогу: www.hungryhus.com

Позитивна Карина Калина дала нам дуже душевне і веселе інтерв'ю. Воно, як і її проект Hungry Husband, пронизане любов'ю до близьких і смачною домашньою їжею. Читайте про веселі сімейні історії і перший «млинець нанівець» — Карина розповідає про це дуже захопливо.
#

Розкажіть трохи про себе.

Я — Карина Калина, кулінарний блогер у Hungry HusbandА ще займаюся IT, інвестиціями і чоловіком. Останній став головним героєм блогу, і саме його форми блищать на сайті.

Готую я не тому, що в мені дрімає шеф і я мрію зануритися в ресторанний бізнес. Я просто обожнюю чоловічу стать і вважаю, що кулінарія — одна з двох найважливіших форм прояву такої ось моєї любові.


Хто у вашій родині був хранителем традицій? Чи продовжуєте ви зараз ці традиції?

Мій тато — болгарин і він впровадив у нашу сім'ю балканські традиційні страви. Найкраще прижилися салати з печених перців і помідорів з часником і кьопоолу, ікра з печених овочів. Ще була святкова баниця з побажаннями на рік прийдешній: всередину страви перед запіканням бабуся клала монетки, послання на рік і тонку паличку. Готову страву розрізали, і кожен член сім'ї отримував шматок з посланням або двома. Монетки символізували багатство, а кому діставався шматок баниці з паличкою — був найбільшим ледарем. Дідусь завжди підглядав, у якому шматку захована паличка, і віддавав його бабусі.

Яка страва для вас — це смак дитинства? Як і хто її готував?

У мене було 4 няньки (мама, тато, дідусь і бабуся), і всі дуже смачно і витончено готували для єдиної доньки і внучки. Але їла я дуже погано. Так погано, що мама обіцяла мені дітей, таких самих слабких їдців, як і я: «Щоб ти, Карино, все відчула!» :) Але найбільше мене мотивували бабусині слова: «Не доїси, буде чоловік рябий, як наш сусід» . Дуже боялася і доїдала.

Незважаючи на слабкий апетит і вередування, мені назавжди запам'яталися бабусині колобки, дідусева смажена картопля, мамина окрошка на газованій воді і салат «Орлине гніздо». А тато навчив мене ще дитиною готувати міні-чебуречки, тобто смажити пельмені без попереднього варіння. І розбирати сир-косу на ниточки, а потім запікати в грилі до хрустких чіпсів. І робити курт — закуску кочівників — з сушеної бринзи або сиру з сіллю, яка сохла на батареї і пахла на всю квартиру.
 

Чи любите ви готувати? Якщо так, то які страви? Розкажіть про найпровальніший досвід готування.

Готувати люблю, особливо в'ялити м'ясо і пекти. Прекрасний провальний досвід є, розповідаю :)

Є в мене пишногруда подруга, яка в дитинстві любила поїсти. І десь у 7-8 класі я необачно вирішила, що з таким гурманом ми можемо приготувати шедевр. Якраз мої батьки були тиждень у відрядженні, і до їх приїзду я хотіла спекти домашню піцу. Чи вміли ми пекти в 14 років? Ні. Ми навіть не знали, як увімкнути духовку.

Перша страва без участі духовки вийшла на «ура», ми обсмажили картоплю, залили домашнім червоним вином і сиром. Було настільки смачно, що ми вирішили нагодувати всіх сусідів на майданчику, які були вдома в той день.

Набравшись непохитної впевненості і кулінарного досвіду, ми перейшли до випічки. Тісто з тяжкою бідою я змогла замісити. Лікарську ковбасу нарізати дрібними кубиками теж змогла, мама завжди казала, що майстерність господині видно по вмінню дрібно нарізати інгредієнти в окрошку. І я дрібнила, як могла.

А випікати піцу ми вирішили... в мікрохвильовці. Я не пам'ятаю, що пішло не так, але я скачала всю начинку і тісто в кулю. Цю кулю ми пекли 30 хвилин, вона забризкала всю мікрохвильовку, але так і не пропеклась.

Через 10 років я стала кулінарним блогером, а моя подруга схудла.
 

Чи є якесь свято, яке ви любите відзначати вдома? Як до нього готуєтеся?

У нас є незвичайне сімейне свято — Пейчевий день. І придумав його тато. Це літній день, коли родичі всіх поколінь Пейчевих (моє дівоче прізвище) зустрічаються і смажать шашлики, овочі, готують безліч різної смакоти і п'ють домашнє вино або трав'яний чай.

Я взагалі вважаю, що такі традиції безцінні. І не потрібен привід, щоб їх придумати просто зараз.

Розкажіть про найбільш незвичайні у вашому житті «посиденьки на кухні».  

Не пригадую незвичайних посиденьок, тому що я не п'ю :) Але все та ж подруга, з якою ми забруднили мікрохвильовку піцою, забризкала мені штори маринованими помідорами. Вона не могла дочекатися, поки я накрию на стіл, забиралася в холодильник і, не відходячи від каси, з'їдала помідори, пшикаючи на стіни і мамині світлі штори. Не скажу, що це було незвично і разово. Дуже навіть регулярно.


Вигадуйте собі веселі сімейні традиції, пригощайте своїх домашніх неповторними стравами, дозвольте собі не поспішати і провести з ними більше часу. А бренд Pyramida допоможе створити неповторну атмосферу і зробить їжу за сімейними рецептами ще смачнішою.

#
#
#
#
#
#
інші історії
Бажаєте секрет як до 25 років заробити на власну квартиру в Києві? Тоді не гайте часу і скоріш переходьте до відеоінтерв'ю, де Юлія розкаже про власний досвід за шматочком смачного кішу.
Юлія Норець
Відома блогерка, IT-girl 
Довгоочікуване відеоінтерв'ю з самою маркетинг директоркою компанії Pyramida Оленою Красуленко.
Олена розкрила декілька секретів по підбору кухонної техніки, яка обов'язково стане вашою помічнецею на кухні.
Олена Красуленко
Маркетинг-директорка компанії Pyramida
Настала черга відеоінтерв'ю. Перше нам надала популярна фудблогерка Олена Єрмоленко. Вона впевнена: харчуватися можна смачно, корисно та водночас не витрачати на готування більш ніж 30 хвилин.
Олена Єрмоленко
Автор блогу про корисну їжу, організатор кулінарних майстер-класів