Олена Єрмоленко
Олена Єрмоленко

Автор блогу про корисну їжу, організатор кулінарних майстер-класів

На питання, чого хоче жінка, є одна проста відповідь: кожна з нас мріє їсти і не товстіти. Героїня нашої сьогоднішньої теплої зустрічі на своєму досвіді довела, що це можливо, схуднувши на 23 кілограми без дієт-катувань. Наразі Олена Єрмоленко — успішний автор популярного блогу про корисні страви, фуд-фотограф і організатор кулінарних майстер-класів. Про секрети смачної і здорової їжі, сімейні традиції і свята, фірмові страви і  багато іншого поговорили ми з нею в нашому інтерв'ю.

#

Олено, чому ви вирішили вести блог про корисну їжу?
Чотири роки тому я почала активно займатися спортом, переглянула своє харчування. Як результат — схудла на 23 кг. Друзі не могли впізнати мене, коли зустрічали, і звісно, перше їхнє питання було: «Як ти харчуєшся?» Тоді я почала фотографувати і викладати свій раціон. Так і стартував мій блог про корисну їжу.

Як вважаєте: чому багатьох людей лякає словосполучення «правильне харчування»?
Існує купа стереотипів, пов'язаних з правильним харчуванням. Багато хто думає, що це вівсянка на воді або приготована на пару броколі, але це зовсім не так! Я готую багато смачних страв з вівсянки, у яких, наприклад, замість цукру використовую стиглий банан. У мене навіть є майстер-клас «Корисні сніданки за 10 хвилин» —  три страви з вівсяної каші, без цукру і при цьому смачні. А броколі виходить неймовірно апетитною, якщо запекти її в духовці з травами, приготувавши соус з йогурту з гірчицею і лимонним соком.

Яка ваша думка  з приводу випічки і жирної їжі?
Якщо я випікаю пироги, галети або печиво, то майже завжди на вівсяному борошні. Нічого страшного не трапиться, якщо ви з'їсте 20 грамів справжнього 82-процентного вершкового масла, чого не можна сказати про пачку маргарину. Загалом, є таке правило: якщо ви ведете пасивний спосіб життя — рахуєте калорії, з'їдене за день має в сумі містити до 1500-1600 ккал. Чим більше займаєтеся спортом, тим більше можете розслабитися у споживанні калорій.

Ви проводите величезну кількість кулінарних майстер-класів, квитки на які розлітаються за день. У чому секрет їхньої популярності?
Я проводжу атмосферні майстер-класи — красиві сніданки і вечері з живими квітами, хорошим вином, смачною і корисною їжею, на приготування якої я витрачаю не більш ніж 30 хвилин.

Техніка Pyramida в інтер'єрі

На що насамперед звертаєте увагу при виборі місця для майстер-класу? Чи має для вас значення, на якій техніці готувати?
Люблю сучасний, стильний, лаконічний простір і техніку.

Кілька ваших майстер-класів відбулися в просторі для смачних подій Vlasna кухня. Поділіться з нами своїми враженнями про це місце, а також про техніку Pyramida, якою воно оснащено.
Це дуже комфортний, функціональний і атмосферний простір — тут все необхідне під рукою і досить місця для розміщення гостей та учасників майстер-класу. Техніка Pyramida повністю виправдала мої очікування. За 30 хвилин я одночасно приготувала в духовці дві повноцінні страви.

Духова шафа Pyramida

Удома часто готуєте? Чим дивуєте гостей? Чи є страви, які у вас не виходять?
Готую щодня та із задоволенням. Намагаюся завжди здивувати гостей своїми фірмовими стравами — запеченою качкою або гусаком з різними начинками, куркою в гранатовому соку, баранячою ногою, маринованою в м'яті і петрушці. А ось мій провал і мій біль — це сирники, які я дуже люблю, але вони в мене ще жодного разу не вийшли.

Яка роль вам більше до душі — гостинної господині або гостя?
Я обожнюю приймати гостей! На всі свята родичі і друзі збираються в мене вдома, я готую щось цікаве, накриваю гарний стіл. Особливо люблю, коли гості їдять з апетитом, адже це означає, що страва по-справжньому смачна.

Відгуки про техніку Піраміда

Розкажіть про ваші сімейні кулінарні традиції. Хто у вашій родині є їхнім хранителем?
Хранителем традицій у нашій родині була бабуся, зараз мама. Я використовую бабусині й мамині рецепти. Є у нас, наприклад, традиція купувати м'ясо тільки на ринку. А похід на ринок по неділях — це цілий захід: мене і маму знають всі продавці, завжди порадять, що сьогодні краще взяти.

Які ваші улюблені сімейні свята? Як ви їх відзначаєте і що готуєте?
Найулюбленіші — Різдво і Великдень, а взагалі, ми часто збираємося у вихідні або відсвяткувати чийсь день народження.

Які продукти і страви ви можете назвати смаком дитинства?
Смак дитинства — буженина, паска, і, звісно, грінки з батона в яйці з цукром.

Як любите проводити дозвілля?
Я багато займаюся спортом, бігаю, катаюся на велосипеді або просто гуляю пішки.

Як відпочиваєте з друзями і близькими? Чи є у вас якісь традиції, ритуали, улюблені заняття і місця?
З друзями і рідними ми часто їздимо за місто, смажимо барбекю. Найбільш вражаючі посиденьки —  під час подорожі на яхті повз острови поблизу Вишгорода. Там дуже красиві місця, схожі на острови в Хорватії: білий пісок і сосни, вечірні посиденьки біля багаття з вином.

Ідеальна тепла зустріч — це...
Смачна легка їжа, ароматне вино, квіти, вогонь і близькі люди поруч!

Історії теплих зустрічей Pyramida

Справді, нічого зайвого. Ми в Pyramida теж дуже любимо і цінуємо такі теплі зустрічі, головне в яких те, що близькі та друзі поруч. За вікном тепло, отож  переносьте затишні посиденьки на кухні в літню альтанку на дачі, ближче до водойми або вирушайте в похід, прихопивши з собою смачні і корисні страви, приготовані на нашій техніці.


#
#
#
#
#
#
інші історії
Бажаєте секрет як до 25 років заробити на власну квартиру в Києві? Тоді не гайте часу і скоріш переходьте до відеоінтерв'ю, де Юлія розкаже про власний досвід за шматочком смачного кішу.
Юлія Норець
Відома блогерка, IT-girl 
Довгоочікуване відеоінтерв'ю з самою маркетинг директоркою компанії Pyramida Оленою Красуленко.
Олена розкрила декілька секретів по підбору кухонної техніки, яка обов'язково стане вашою помічнецею на кухні.
Олена Красуленко
Маркетинг-директорка компанії Pyramida
Настала черга відеоінтерв'ю. Перше нам надала популярна фудблогерка Олена Єрмоленко. Вона впевнена: харчуватися можна смачно, корисно та водночас не витрачати на готування більш ніж 30 хвилин.
Олена Єрмоленко
Автор блогу про корисну їжу, організатор кулінарних майстер-класів