Вікторія Попін
Вікторія Попін

засновниця й автор food-блогу Picante Cooking

Героїня нашої сьогоднішньої теплої зустрічі — справжній експерт з питань смачної їжі, засновниця й автор власного food-блогу та сайту Picante Cooking, а також кулінарний товариш команди Pyramida, Вікторія Попін — завжди готує з любов’ю та натхненням. Під час розмови з цією енергійною та талановитою жінкою ми дізналися, що або хто надихає Вікторію на створення кулінарних шедеврів, поговорили про любов до нових страв, смачні сімейні традиції та друзів. Приєднуйтесь і ви до нашої цікавої та душевної бесіди.
 
#
Вікторіє, розкажіть, будь ласка, трохи про себе.
Я засновниця та автор кулінарного сайту Picante Cooking, а ще щаслива дружина та мати двох прекрасних дівчат. За професією юрист міжнародного права, а в душі — кулінар-любитель і гурме. Найбільше в житті люблю свою сім’ю, а також обожнюю готувати, годувати та навчати готувати.

Очевидно, що їжа у вашому житті займає особливе місце. Яке саме і чому?
Для мене їжа — це частина щоденного щастя. Деякі люди заїдають стрес, а я їм лише тоді, коли щаслива. А з огляду на кількість смачних страв у моєму житті, щастя в ньому теж чимало (посміхається. — Прим. ред). Їжу я сприймаю виключно чуттєво, а не лише як джерело енергії. У щоденному житті уникаю людей, які трактують їжу суто технічно, оскільки я просто не можу знайти з ними спільну мову.

Ви обожнюєте готувати. Розкажіть, як давно та з чого почалася ваша любов до кулінарії? Якими кулінарними успіхами найбільше пишаєтеся? Що або хто надихає вас на створення смачних страв?
Моя любов до кулінарії розпочалася з любові до мого тепер уже чоловіка. Коли ми 14 років тому познайомились у Німеччині на мовних курсах, я зовсім не вміла готувати. Багато хто в моїй родині досі не може повірити в мене, як у кулінара (сміється. — Прим. ред). Мій чоловік, як, напевно, більшість чоловіків, любить смачну їжу. Він настільки відверто тішився, коли я йому щось готувала, що хотілося готувати для нього ще й ще, вдосконалювати своє мистецтво, творити та дивувати. Одна з перших страв, яку я йому приготувала, — вареники з картоплею, рецепт приготування яких мама коротко розписала мені в SMS-повідомленні, адже я була далеко від дому. Мій чоловік і зараз є для мене найбільшим натхненням.
Історії теплих зустрічей Вікторія Попін
Що більш за все ви любите готувати? Яка ваша коронна страва?
Я люблю готувати нові страви. Я творча людина і не люблю часто повертатися до тих самих страв: як в приготуванні, так і в споживанні. Ідей нових страв у мене завжди більше, ніж часу на їхнє приготування. І навіть, якщо щось дуже смакує, в більшості випадків виграє жага приготувати нову страву. Коронних страв у мене багато, важко виділити щось одне. Хоча, коли чекаю гостей, обов’язково готую м’ясо, якийсь пиріг та десерт.

Для того, щоб страви виходили ідеальними, необхідно мати якісну кухонну техніку та надійне приладдя. Розкажіть, як ви овибираєте та на що перш за все звертаєте увагу.
Передусім звертаю увагу на якість та функціональність. Чим більше у мене кулінарного досвіду, тим більше мене дратують усілякі «спеціальні гаджети», які виконують лише одну функцію. Я ціную універсальність класичних кухонних інструментів. Вони мають бути найвищої якості, яку тільки ви можете собі дозволити. Краще мати менше, але якісне.

Кожна 3-я українська родина вже обрала техніку Pyramida, і ми неймовірно пишаємося тим, що на вашій кухні духова шафа Pyramida. Поділіться враженнями від використання.
Моя духова шафа від Pyramida — це величезна функціональність і потужність. Духовка швидко розігрівається, а функція «Гриль» дозволяє створювати страви «з димком», як на відкритому вогні, не виходячи з дому.
Духова шафа Pyramida
Яка роль вам більше до душі: гостинної господині чи гості?
Я однозначно більше люблю приймати гостей, аніж ходити в гості. Хоча приходити до дорогих мені людей також люблю. Але коли я чекаю гостей, то по-справжньому оживаю: ретельно планую меню, напої та коктейлі, обираю музику, яка буде грати, продумую атмосферу та навіть якісь розваги.

Цікаво дізнатися про ваші сімейні традиції, адже у вас така дружна родина. Розкажіть про них та про те, хто їх найбільше оберігає та плекає.
Ми сім’я сімейних традицій. Я намагаюсь їх плекати, хоч справжніми їхніми охоронцями є наші діти. Напевно, нікого не здивує, що наші сімейні традиції так чи інакше пов’язані з їжею. Щоп’ятниці ми влаштовуємо «п’ятницю перегляду фільмів» з домашнім фаст-фудом, щосуботи зранку, коли ніхто нікуди не поспішає, у нас сніданки з налисниками чи оладками, а в неділю обов’язково урочиста вечеря зі святковим накриттям столу та особливими стравами. А цілий місяць до Різдва у нашій сім’ї — це справжній святковий марафон з ароматною випічкою, пряними напоями, різдвяними музичними хітами та колядками. З дорослішанням меншої доньки сімейні традиції ще більше розширюються, адже з’являється ще більше часу та підростає ще один дуже свідомий поціновувач смачних страв.
Історії теплих зустрічей Вікторія Попін
Які ваші улюблені сімейні свята? Як ви їх святкуєте та що готуєте?
Найбільше я люблю дитячі дні народження та різдвяні свята. На дитячі дні народження ми зі старшою донькою довго продумуємо меню, і я обов’язково печу іменинний торт, особливий і кожного разу інший. А різдвяні свята — це привід ще з листопада практично щодня насолоджуватися зігріваючими стравами та ароматною випічкою, різдвяними історіями та казками. В жоден період року я не печу стільки, скільки перед Різдвом.

Так, Різдво — це особлива магія… А як полюбляєте проводити вільний час?
Насправді у мене дуже мало вільного часу, і я його проводжу або з дітьми, читаючи їм, розмовляючи про щось з чимось смачненьким, або за саморозвитком — читаю щось нове на кулінарну тему. У мене величезна колекція гастрономічної літератури на різних мовах, і для мене це одне з найбільших задоволень — мати час трохи почитати за чашкою ароматної домашньої кави латте.

У вас багато друзів? Як часто ви з ними зустрічаєтеся? Чи є якісь улюблені заняття, місця або традиції?
Я по своїй суті інтроверт, тому надаю перевагу колу найближчих і найдорожчих мені людей. А з огляду на нашу з чоловіком космополітичність та на те, що наша сім’я міжнародна, польсько-українська, переважна більшість наших друзів проживає в інших країнах або містах. Через це наші спільні найбільші радості — просто зустрітись, що ми намагаємось робити якомога частіше.
Історії теплих зустрічей Вікторія Попін
Розкажіть, які посиденьки з друзями вам найбільше запам’яталися.
Оскільки найближчі наші друзі живуть доволі далеко, то усі зустрічі та посиденьки з ними залишають яскраві спогади та приносять величезну радість: чи то частування наших мексиканських друзів борщем і варениками у нас дома, чи то гучне Різдво з іспанською родиною, чи то відтворення андріївських вечорниць з львівськими друзями... Бути разом та ділити смачну їжу з тими, хто любий та дорогий серцю, — це завжди радість та щастя!

Яка вона, ваша ідеальна тепла зустріч?
Цікаві та любі серцю люди, смачна їжа, приготовлена з душею, продумані напої та гарний настрій.
Історії теплих зустрічей Вікторія Попін

Дякуємо Вікторії за таку змістовну та відверту розмову про найдорожче — сім’ю та друзів. Бажаємо, щоб у кожного з вас була наповнена теплом і любов’ю родина, а також затишна кухня, на якій ви зможете організовувати теплі зустрічі з рідними та близькими, збираючи за смачними стравами і напоями всю велику компанію любих вашому серцю людей. І якщо ви шукаєте кулінарного натхнення, то обов'язкого заходьте на кулінарний портал Pyramida, де ви знайдете неймовірні рецепти Вікторії.
 
#
#
#
#
#
#
другие истории
Яйця, борошно, какао, один Рома, одна Юля та велике кохання — ось, із чого зроблено справжнє смачне тістечко брауні.
Рома та Юля
засновники Veterano Brownie
Не еженедельно, но все-таки стараемся встречаться с родственниками на обеды или ужины. У нас пока нет возможности делать это дома, банально нет большого стола. С Сашей мы не только завтракаем, но и ужинаем вместе.
Катро и Саша
Диджей и политтехнолог
В холодильнике у нас всегда есть несколько пучков салата и яблоки. С ними связана еще одна семейная традиция. Мы очень часто путешествуем, а моя мама присматривает за котами. По прилете она обязательно печет яблочный пирог.
Оля и Антон
Автор блога Karifood и дизайнер