Мері Товмасян
Мері Товмасян

Майстерний кондитер і мама за сумісництвом
https://www.facebook.com/mamamary93

Дуже душевне  і пронизане любов'ю інтерв'ю з Мері Товмасян про сім'ю, традиції і, звичайно, коктейлі. Саме з таких історій ми черпаємо натхнення. До речі, Мері не тільки "смачно" розповідає, але і створює просто приголомшливі солодощі та прикраси для тортів. У цьому ми на 100% переконалися, коли в передачі "Все буде добре" Мері фантастично прикрасила паску.  Звісно, не без допомоги техніки Pyramida :)

#

Розкажіть трохи про себе.
Мене звати Мері. У свої 24 роки я мама 2 хлопчаків — 4-річного Алекса та 2-річного Анрі. Моє хобі — солодке мистецтво, я готую торти і багато іншого на замовлення. Також проводжу кондитерські майстер-класи, зокрема оформлення тортів у малайзійському стилі.

Pyramida - спонсор кулінарного шоу Все буде добре

Хто у вашій родині був хранителем традицій? Чи продовжуєте ви зараз ці традиції?
Хранителем традицій у нашій родині були і є дідусь з бабусею. Завдяки їм ми й донині зберігаємо традиції.

Яка страва для вас — це смак дитинства? Як і хто його готував?
Вірменська пахлава (гаварська) —  це смак дитинства. Її приготування — неймовірно довгий і складний процес, чого тільки варте очищення волоських горіхів від шкірки, а після —  їх висушування, нарізування маленькими кубиками рафінованого цукру і, нарешті, замішування тіста. Для форми заввишки близько 5 см йде близько 20 шарів (!) розкачаного тіста. Напевно, я ще не доросла до такого складного процесу. З горіхами, цукром і іншими дрібницями ще впоратися можу, але ось зібрати все докупи досі страшно! Цим у моїй родині займаються мама і бабуся.

Чи любите ви готувати? Якщо так, то які страви? Розкажіть про найпровальніший досвід готування.
Напевно, не дуже, я більше люблю пекти й оформляти. А кухню більше любить чоловік, і з кулінарними завданнями він може впоратися ідеально! Починаючи від звичайного омлету і закінчуючи найскладнішими м'ясними стравами.

Мій найбільш провальний досвід — це борщ. Як би я його не готувала, все одно не виходить так смачно, як у мами.
Чи є якесь свято, яке ви любите відзначати вдома? Як до нього готуєтеся?

У нас є багато незвичайних і цікавих свят. Оскільки в мене двоє діток, то не можу не розповісти про свято першого зуба — Атаматік (в перекладі з вірменської атам — зуб, атик або хатик — зерно). Святкуємо зазвичай у колі рідних і близьких. Дитину саджають на стіл або на підлогу і обсипають заздалегідь приготованою сумішшю з пшениці, нуту, червоної квасолі, круглих кольорових цукерок, родзинок, зерен конопель, при цьому примовляючи і бажаючи дитині міцного здоров'я, щастя, удачі в житті. Потім розставляють навколо малюка різні предмети, що символізують різні спеціальності, і він вибирає собі майбутню професію. У мого молодшого сина це були капкейки з виліпленими фігурками різних занять.

Є ще одне важливе питання, яке вирішує малюк в цей день, — стать наступної дитини! Після перед дитиною кладуть виделку і ніж, і запитують, кого вона хоче — сестричку або братика? Якщо вибирає виделку — народиться дівчинка, ножик символізує хлопчика.

Що ж вибрали ваші діти?
Старший вибрав кар'єру співака, молодший — гроші (бізнесмен). Старший вибрав ніж — і народився братик, а молодшому не дала вибирати, бо тоді про третю дитину і думати не хотіла. А тепер дуже хочу доньку, але вже років через 5 :)

Як готувати капкейки в духовці - рецепти Pyramida

Розкажіть про найбільш незвичайні у вашому житті «посиденьки на кухні». 
Найбільш незвичайні «посиденьки на кухні» в моєму житті були тоді, коли мій майбутній чоловік приїхав свататися. Це те, що і через 50 і 60 років залишиться в пам'яті.

Дякуємо, Мері, за такий гучний слоган. Ми постійно прагнемо до досконалості, тому не можемо зупинятися ні на хвилину. Адже зараз все так швидко змінюється, з'являються нові матеріали, технології, дизайнерські рішення — як тут не спробувати зробити техніку Pyramida ще краще? Адже для вас ми так стараємося. І чекаємо, що будуть з'являтися наступні теплі історії.

#
#
#
#
#
#
інші історії
Яйця, борошно, какао, один Рома, одна Юля та велике кохання — ось, із чого зроблено справжнє смачне тістечко брауні.
Рома та Юля
засновники Veterano Brownie
Не щотижня, але все-таки намагаємося зустрічатися з родичами на обіди або вечері. У нас поки немає можливості робити це вдома, банально немає великого столу. З Сашком ми не тільки снідаємо, а й вечеряємо разом.
Катро і Саша
Діджей и політтехнолог
У холодильнику в нас завжди є кілька пучків салату і яблука. З ними пов'язана ще одна сімейна традиція. Ми дуже часто подорожуємо, а моя мама доглядає котів. Після прильоту вона обов'язково пече яблучний пиріг.
Оля і Антон
Автор блогу Karifood и дизайнер