Ольга Драч
Ольга Драч

Фотограф, фуд-стиліст.
Автор проекту www.photokitchen.com.ua

А ви знаєте, як перетворити білу кухню на шоколадну, використовуючи тільки шоколад? ;)
Фуд-фотограф, стиліст, засновник проекту Photokitchen і просто фанатка смачної їжі Ольга Драч ділиться своїм досвідом створення шоколадних кошиків і розповідає про теплі сімейні традиції своєї родини.
 
#
Розкажіть трохи про себе.
Понад 10 років займаюся фотографією, основні напрямки — сімейна і дитяча зйомка, близько 6 років — фуд-фотографія. Зараз робота з їжею — моя головне творчість і робота. З народженням дитини залишила фотографію сестрі, яка ідеально працює з камерою. Тепер організовую і планую зйомки, виступаю стилістом.

Хто у вашій родині був хранителем традицій? Чи продовжуєте ви зараз ці традиції?
Звичайно ж, традиції передавалися по жіночій лінії. Є традиції, яких дотримувалися в домі моїх батьків, — сімейні вечері, спільні сніданки у вихідні. Є те, що передавалося від бабусь. Ми не дотримуємося релігійних обрядів і далекі від цієї теми. Але бабуся завжди пекла паски і нас з сестрою кликали на це дійство. Ми встигли зняти приготування паски бабусею. Тепер, коли її немає, я намагаюся пекти до свята за її рецептом і згадувати ті, дитячі, радості.

Яка страва для вас — це смак дитинства? Як і хто її готував?
Складно виділити щось одне. Шаленіла від «лебедів»! Це дуже кумедна їжа, в радянській реальності «красива» їжа була рідкістю, а це було красиво, цікаво і весело. Лебеді були їстівними — із заварного тіста із заварним кремом. Стояли ці лебеді на тарілці-озері, озеро — желе, підфарбоване в синій колір. Обожнювала цей десерт! Він був рідкістю і радістю!

Чи любите ви готувати? Якщо так, то які страви?
Так, дуже люблю! Мені подобається власне процес, ну і результат, звичайно ж. Не можу виділити щось одне, люблю просту і зрозумілу кухню. Працювати з овочами, м'ясом, шоколадом, люблю смажити, варити і пекти, мені подобається все!

Розкажіть про найпровальніший досвід готування.
Провали були різні, а ось так щоб 3 рази поспіль і максимально кепсько — це моє улюблене! Захотіла приготувати шоколадні «чашечки», простий і забавний рецепт з інтернету. Основна фішка — розтопити шоколад, надути кульки до розміру невеликої чашки і вмочити кульку в шоколад, дати висохнути і вуаля — шоколадні формочки готові. Але температура шоколаду виявилася дуже важливою в цьому рецепті, а її не вказали в описі. Перший раз куля вибухнула в руках. Урешті-решт вся кухня і я були повністю покриті шоколадом. Чи варто уточнювати, що кухня в мене вся біла? Була біла. Минуло кілька місяців, і я вирішила повторити експеримент. Так було ще 2 рази... Рецепт з третього разу засвоїла, все вийшло, але стільки шоколаду зі стін і з себе я ніколи не відшкрібала! Ми зняли відео з цими шоколадними формочками, зі спокійною душею завдання виконала і більше їх не готую.

Чи є якесь свято, яке ви любите відзначати вдома? Як до нього готуєтеся?
Новий рік! Все дуже класично. Олів'є і багато їжі. І так кілька днів, люблю коли багато їжі!

Розкажіть про найбільш незвичайні у вашому житті "посиденьки на кухні". 
У нас було прийнято спілкуватися за вечерею на кухні. Всі основні розмови були там, тому все найважливіше вирішували саме на кухні.
 
 
Ми збираємо розповіді про посиденьки на кухні, традиції і дружні застілля, після яких хочеться піти на кухню і зробити щось смачненьке для сім'ї. Створюйте теплі моменти вдома з рідними і технікою Pyramida.
 
#
#
#
#
#
#
інші історії
Бажаєте секрет як до 25 років заробити на власну квартиру в Києві? Тоді не гайте часу і скоріш переходьте до відеоінтерв'ю, де Юлія розкаже про власний досвід за шматочком смачного кішу.
Юлія Норець
Відома блогерка, IT-girl 
Довгоочікуване відеоінтерв'ю з самою маркетинг директоркою компанії Pyramida Оленою Красуленко.
Олена розкрила декілька секретів по підбору кухонної техніки, яка обов'язково стане вашою помічнецею на кухні.
Олена Красуленко
Маркетинг-директорка компанії Pyramida
Настала черга відеоінтерв'ю. Перше нам надала популярна фудблогерка Олена Єрмоленко. Вона впевнена: харчуватися можна смачно, корисно та водночас не витрачати на готування більш ніж 30 хвилин.
Олена Єрмоленко
Автор блогу про корисну їжу, організатор кулінарних майстер-класів