Розкажіть трохи про себе.
Понад 10 років займаюся фотографією, основні напрямки — сімейна і дитяча зйомка, близько 6 років — фуд-фотографія. Зараз робота з їжею — моя головне творчість і робота. З народженням дитини залишила фотографію сестрі, яка ідеально працює з камерою. Тепер організовую і планую зйомки, виступаю стилістом.
Хто у вашій родині був хранителем традицій? Чи продовжуєте ви зараз ці традиції?
Звичайно ж, традиції передавалися по жіночій лінії. Є традиції, яких дотримувалися в домі моїх батьків, — сімейні вечері, спільні сніданки у вихідні. Є те, що передавалося від бабусь. Ми не дотримуємося релігійних обрядів і далекі від цієї теми. Але бабуся завжди пекла паски і нас з сестрою кликали на це дійство. Ми встигли зняти приготування паски бабусею. Тепер, коли її немає, я намагаюся пекти до свята за її рецептом і згадувати ті, дитячі, радості.
Яка страва для вас — це смак дитинства? Як і хто її готував?
Складно виділити щось одне. Шаленіла від «лебедів»! Це дуже кумедна їжа, в радянській реальності «красива» їжа була рідкістю, а це було красиво, цікаво і весело. Лебеді були їстівними — із заварного тіста із заварним кремом. Стояли ці лебеді на тарілці-озері, озеро — желе, підфарбоване в синій колір. Обожнювала цей десерт! Він був рідкістю і радістю!
Чи любите ви готувати? Якщо так, то які страви?
Так, дуже люблю! Мені подобається власне процес, ну і результат, звичайно ж. Не можу виділити щось одне, люблю просту і зрозумілу кухню. Працювати з овочами, м'ясом, шоколадом, люблю смажити, варити і пекти, мені подобається все!
Розкажіть про найпровальніший досвід готування.
Провали були різні, а ось так щоб 3 рази поспіль і максимально кепсько — це моє улюблене! Захотіла приготувати шоколадні «чашечки», простий і забавний рецепт з інтернету. Основна фішка — розтопити шоколад, надути кульки до розміру невеликої чашки і вмочити кульку в шоколад, дати висохнути і вуаля — шоколадні формочки готові. Але температура шоколаду виявилася дуже важливою в цьому рецепті, а її не вказали в описі. Перший раз куля вибухнула в руках. Урешті-решт вся кухня і я були повністю покриті шоколадом. Чи варто уточнювати, що кухня в мене вся біла? Була біла. Минуло кілька місяців, і я вирішила повторити експеримент. Так було ще 2 рази... Рецепт з третього разу засвоїла, все вийшло, але стільки шоколаду зі стін і з себе я ніколи не відшкрібала! Ми зняли відео з цими шоколадними формочками, зі спокійною душею завдання виконала і більше їх не готую.
Чи є якесь свято, яке ви любите відзначати вдома? Як до нього готуєтеся?
Новий рік! Все дуже класично. Олів'є і багато їжі. І так кілька днів, люблю коли багато їжі!
Розкажіть про найбільш незвичайні у вашому житті "посиденьки на кухні".
У нас було прийнято спілкуватися за вечерею на кухні. Всі основні розмови були там, тому все найважливіше вирішували саме на кухні.
Ми збираємо розповіді про посиденьки на кухні, традиції і дружні застілля, після яких хочеться піти на кухню і зробити щось смачненьке для сім'ї. Створюйте теплі моменти вдома з рідними і технікою Pyramida.