Наталю, розкажіть, будь ласка, про себе.
Я дівчинка, яка робить великі і маленькі івенти, втілює божевільні і не дуже, свої і чужі ідеї. Люблю людей, уважаю, що всі ми — натхнення і мотивація одне для одного. Серед реалізованого мною — фестивалі Bad mama fest, UAmade fest, Kyiv food and wine fest, проекти Vlasna кухня і Uwines Club.
Ви успішно реалізували кілька фестивалів і проектів, останній з яких Vlasna кухня. Як думаєте: у чому секрет вашого організаторського таланту?
Секрету немає. Просто мене оточують правильні люди, справжні професіонали. Одним з найважливіших завдань у будь-якій справі я вважаю пошук надійних партнерів, з допомогою яких можна зробити абсолютно все.
Vlasna кухня — це перш за все простір для готування з професійною кухнею, яку ви обладнали технікою Pyramida. Чому вибрали саме цей бренд як партнера?
Ми шукали бренд, що пропонує не тільки функціональну, але і стильну техніку, яка стала б ідеальним доповненням нашої кухні. Саме такою виявилася техніка Pyramida. До того ж філософія цього бренду максимально відповідає ідеї нашого простору: кухня — це місце для теплих, душевних і, звичайно ж, смачних зустрічей.
Отже, можна припустити, що ви любите готувати?
Люблю, але, на жаль, чи, на щастя, в основному я їм на роботі, отож, готувати вдається нечасто. Але якщо є час, із задоволенням приготую щось смачненьке для рідних і коханих.
А яку страву ви найчастіше готуєте для рідних?
Мої коронні страви — відбивні і млинчики. Усе просто☺
Як і все геніальне☺. У пошуку ідеального рецепта, напевно, були і провали?
Вагомих провалів я не пригадую, були кумедні історії, коли в дитинстві, років у 6, я годувала дідуся салатами зі свіжої цибулі, сирої картоплі, яблук і горіхів. Змішувала все, що на очі їстівне потрапить. А дідусь це їв, і я була щаслива, що йому смачно. Тільки зараз розумію, які ж це були для нього тортури!
Тобто вже з дитинства ви дбали про те, щоб оточуючі не залишилися голодними. А зараз можете назвати себе гостинною господинею?
100% можу, ще ніхто не скаржився. Іноді навіть у гостях у друзів стаю до плити.
Чи є у вашій родині якісь традиції?
Оскільки я живу окремо від батьків і буваю вдома раз на рік, то як таких традицій немає. Але коли все-таки вдається вирватися до рідних, ми обов'язково збираємося разом за одним столом за сніданками і вечерями. А влітку — це шашлики в альтанці і вечорами чай з самовара.
А які свята любите відзначати найбільше?
Головні свята для нашої сім'ї — це дні народження, Новий рік і, оскільки я зі Східної України, День шахтаря.
Отже, на вашому святковому столі є якісь особливі страви рідної регіональної кухні?
Наша сім'я досить проста і консервативна в цьому плані. Готуємо традиційні страви. Стабільно на столі м'ясо, картопляне пюре і оселедець під шубою — на будь-яке свято, якщо це застілля. Але найчастіше ми лінуємося і організовуємо фуршети з ігристим. Якщо з'являється щось новеньке, то це обов'язково від мене. Але деякі новинки так і не приживаються.
Ймовірно, фестивальна їжа занадто екстравагантна для затишних сімейних посиденьок. А крім традиційних застільних страв, є їжа, яка викликає у вас теплі дитячі спогади?
Смак дитинства... ммм.... Мабуть, це картопля в мундирах з нерафінованою соняшниковою олією і сіллю
Кожен з нас часом хоче побути наодинці. Чи є у вашому будинку улюблене місце, де ви почуваєтеся максимально комфортно і розслаблено?
Ви маєте рацію: багато інформації, стресових ситуацій плюс ритм великого міста в кожному з нас будять інтроверта. Зараз таке затишне місце — моя кімната. Але коли з'явиться своя квартира або будинок, там точно буде моє справжнє хюгге-місце.
Завантажений робочий графік, напевно, не залишає часу на часті посиденьки з друзями. Як часто ви збираєтеся і як зазвичай проводите цей час?
Щотижня обов'язково зустрічаюся з кимось із друзів. П'ємо сухе вино з легкими закусками, дивимося фільми, танцюємо під старі пісні 90-х і нульових. А наше улюблене місце для зустрічей у Києві — це стовідсотково ресторан «Любимый Дядя».
Поділіться рецептом ідеальної для вас теплої зустрічі.\
Ідеальний вечір — вино (це вже культ), вечеря або закуски, тепла погода. А краще, коли це пікнік на пляжі на березі Дніпра. Дуже вже чекаю на літо.
Дякуємо Наталі за душевну бесіду і бажаємо їй і вам, щоб навіть у найбільш завантаженому робочому графіку знаходився час на теплі дружні бесіди та смачні вечері. Пам'ятайте, що холодні засніжені дні — ідеальний час, щоб присвятити їх готуванню і затишним посиденькам з друзями на кухні. Коли ж іще відчувати всі можливості техники Pyramida?