Катерина Тесленко
Катерина Тесленко

Графічний дизайнер компанії Pyramida

Наше сьогоднішнє інтерв'ю вийшло особливо оптимістичним, теплим, наповненим любов'ю і романтикою — таким, як його героїня. Про покликання, найщасливіший і найвеселіший спогад дитинства, їжу, сімейні традиції, свята і улюблені рецепти ми поговорили з нашою талановитою та творчою співробітницею Катериною Тесленко — графічним дизайнером компанії Pyramida.

#

Катю, розкажіть про себе. Чому стали графічним дизайнером? Що вас надихає, приваблює у вашій професії?

Багато людей ходять на роботу тому, що так треба, так історично склалося☺. Але при цьому в багатьох з них є покликання, якесь захоплення, хобі, яким вони завжди займаються задля задоволення. Ще в дитинстві я перепробувала безліч творчих занять: в'язання, вишивку, макраме, бісероплетіння, аплікації, різьблення і випалювання по дереву, карбування по листовому металу, гербарії, малювання, вироби з пластиліну і глини... Коли я була в 6-му класі, почали з'являтися графічні програми, і з цього все почалося. Графічний дизайн став моїм улюбленим хобі.

Тоді я вирішила, що не хочу мати нецікаву роботу й улюблене хобі: нехай те, чим я займатимуся, завжди приносить мені задоволення. Так я вибрала професію графічного дизайнера. Коли людина щось створює, не обмежує себе, робить те, що їй подобається, бачить результати своєї роботи — вона щаслива. А це в житті найголовніше.

Знаємо, що ви не тільки працюєте в Pyramida, а й вибрали техніку цього бренду для своєї кухні. Що можете сказати про неї? Як вона допомагає вам у готуванні?

Над створенням техніки бренду працює велика команда, частиною якої є і я, тому знаю всю «кухню» зсередини. Я користуюся технікою Pyramida, тому що впевнена в її якості. Для себе вибрала духову шафу F 120 з можливістю готувати дві різні страви одночасно або використовувати тільки половину духовки, адже частіше готую невеликі страви. А для мене важлива економія часу.

Pyramida Історії теплих зустрічей

А тепер поговоримо про їжу. Яке місце вона посідає у вашому житті? Ви гурман чи сприймаєте їжу тільки як джерело енергії?

Не можу назвати себе гурманом, але і не ставлюся до їжі, як до стандартної щоденної процедури. У ритмі великого міста, коли всі кудись біжать і зайняті повсякденними клопотами, дуже важливо вміти зупинитися і провести час з близькими людьми. Ми з чоловіком створили свою сімейну традицію — снідати, обідати і вечеряти разом. Це час, коли можна приділити увагу одне одному, поговорити на цікаві теми, щось обговорити, спланувати або просто разом помовчати. Оскільки в будні ми на роботі і обідаємо не вдома, щоранку чоловік тішить нас обох сніданком, а я готую корисну вечерю в духовці.

Готуєте із задоволенням або більше за потребою? Які ваші улюблені страви? Чим дивуєте гостей? Чи траплялися провали в процесі приготування?

Готувати я люблю. У захваті і від процесу, і від продумування подачі. Дуже не люблю,  коли їжу викидають, тому намагаюся готувати на один-два рази. Саме тому віддаю перевагу нескладним, швидким і цікавим стравам.

Рецепти в інтернеті трапляються невдалі, особливо ті, у яких інгредієнти потрібно класти «на око», з ними найчастіше бувають провали. Для мене хороший рецепт — такий, у якому кількість інгредієнтів прописано по грамах і грамотно описано процес приготування. Скільки б разів ти його не готував, відміряєш завжди кількість строго за рецептом, ставиш потрібний режим, температуру і завжди отримуєш ідеальний результат.

Відгуки щодо техніки Pyramida

Наприклад, у мене є такий рецепт «Столичного кексу» з родзинками, який ще продавали за радянських часів у магазині. Ну такий, у вигляді цеглинки. Татів улюблений, нагадує йому дитинство. Ми купили дві форми і у вихідні печемо з ним разом одразу два кекси. Важливо, щоб температура була саме такою, як зазначено в рецепті, і моя духовочка ніколи не підводить. Кекси завжди виходять ідеальними!

Pyramida Історії теплих зустрічей Тесленко

З найшвидших і простих рецептів у моєму арсеналі є сирний соус для пасти, у якому всього два інгредієнти: сир з блакитною пліснявою і вершки, а час приготування — 5 хвилин. Часто запікаю овочі і м'ясо — смачно і корисно. На сімейні свята або коли приходять гості, любимо готувати в духовці на рожні велику курку-гриль з яблуками.

Розкажіть про ваші сімейні традиції. Хто їхній зберігач у вашій родині?

Напевно, нас з чоловіком можна назвати хранителями сімейних традицій. Ми разом вже більше 10 років. Він теж творча людина, тому ми завжди придумуємо якісь нові традиції, так цікавіше і веселіше.

Які ваші улюблені сімейні свята? Як ви їх відзначаєте?

Ми не дуже любимо загальноприйняті свята, тому ми собі придумали свій — день нашого весілля. Одразу після весілля ми з чоловіком вперше полетіли за кордон. Тепер щороку в нас є традиція — подорожувати в якусь нову країну або місто і відзначати наш день з новими враженнями.

Pyramida Історії теплих зустрічей разом з користувачами техніки Pyramida

Що для вас смак дитинства?

Щоліта на канікули батьки відвозили мене до бабусі в село. Покатушки на велосипедах з сусідськими хлопчаками, походи на річку, вода з джерел у долоньках, вкрадені на чужих городах овочі та фрукти, а також багато інших секретних місій — це найщасливіший і веселий час. Якраз так виходило, що я приїжджала в сезон, коли достигає вишня. І до мого приїзду бабуся завжди готувала вареники на пару з вишнями або пиріжки. Скільки б я не пробувала повторити, такі, як робить бабуся, не виходять. Для мене вони назавжди залишаться смаком дитинства.

Які теплі у вас спогади про цей час!  А як любите проводити вільний час зараз? У компанії друзів або в колі найближчих?

Друзів у нас небагато, невелике коло найближчих людей. У вільний час ми ходимо на концерти, в кіно, на виставки, пікніки, відвідуємо нові гастрономічні заклади, катаємося на велосипедах. Любимо подорожувати — нові місця і країни завжди надихають.

Pyramida Історія теплих зустрічей

Як часто проводите час з друзями і близькими? Чи є у вас якісь традиції, улюблені заняття, місця?

З друзями зустрічаємося нечасто, бо вони живуть не в Україні. А ось з чоловіком у нас є ще одна наша традиція — щотижня відвідувати новий гастрономічний заклад. По черзі підбираємо щось цікаве і запрошуємо одне одного☺. Ще у нас є дуже гарне, тихе і секретне місце на березі Дніпра. Там ми любимо посидіти удвох зі смачною кавою, милуючись заходом.

Розкажіть про найбільш пам'ятні посиденьки з друзями.

Найбільше мені запам'яталася вечірка на честь мого 19-річчя. Мій знайомий запропонував свою квартиру як локацію. А я привезла все частування, запросила своїх друзів, ті своїх друзів, а ті своїх. І як в американських фільмах, в квартирі врешті зібралася величезна кількість людей. Тоді всі були вічно голодними студентами, і пам'ятаю, як хтось сказав тост: «За круту вечірку, на якій ми нарешті поїли!». Це була найбільша, весела і галаслива вечірка в моєму житті.

Ідеальна тепла зустріч — це... Ваші складові ідеального вечора з друзями.

Ідеальна тепла зустріч — це, звичайно ж, душевні посиденьки з близькими друзями в будь-якому місці, в будь-якій країні.

Історії теплих зустрічей Pyramida
Охоче ​​погоджуємося з Катериною. Адже коли найближчі та найрідніші поруч, будь-яка зустріч тепла. Вся наша велика команда Pyramida бажає вам побільше таких добрих і душевних зустрічей, а наша техніка завжди допоможе організовувати незабутні вечори і свята зі смачними наїдками та веселими історіями.

#
#
#
#
#
#
інші історії
Бажаєте секрет як до 25 років заробити на власну квартиру в Києві? Тоді не гайте часу і скоріш переходьте до відеоінтерв'ю, де Юлія розкаже про власний досвід за шматочком смачного кішу.
Юлія Норець
Відома блогерка, IT-girl 
Довгоочікуване відеоінтерв'ю з самою маркетинг директоркою компанії Pyramida Оленою Красуленко.
Олена розкрила декілька секретів по підбору кухонної техніки, яка обов'язково стане вашою помічнецею на кухні.
Олена Красуленко
Маркетинг-директорка компанії Pyramida
Настала черга відеоінтерв'ю. Перше нам надала популярна фудблогерка Олена Єрмоленко. Вона впевнена: харчуватися можна смачно, корисно та водночас не витрачати на готування більш ніж 30 хвилин.
Олена Єрмоленко
Автор блогу про корисну їжу, організатор кулінарних майстер-класів