Розкажіть трохи про себе.
Едуард Насиров, я автор кулінарного проекту Happyfood, вже 15 років як вегетаріанець, обожнюю город, природу, подорожі і свого кота. Вважаю, що жити потрібно в гармонії з собою, займатися тільки улюбленою справою, слухати свій внутрішній голос і гідно проходити випробування.
Хто у вашій родині був хранителем традицій? Чи продовжуєте ви зараз ці традиції?
У моїй родині берегинею традицій була, звичайно, матуся — від неї мені передалося трепетне ставлення до випічки і любов до землі. Вона обожнювала Різдво і Великдень — в ці дні вся сім'я збиралася разом, ми з мамою прибиралися, багато готували і накривали стіл для наших близьких. Я, напевно, з віком вже не так ніжно ставлюся до традицій, але ці 2 свята для мене досі найважливіші.
Яка страва для вас — це смак дитинства? Як і хто її готував?
Моя матуся багато часто готувала, тому будь-яка її їжа — це смак дитинства і щастя. У неї був найкращий «Наполеон», найсмачніші еклери, найпишніші вареники. В останні роки її життя вже я балував її різною смакотою, зокрема і за її рецептами.
Чи любите ви готувати? Якщо так, то які страви? Розкажіть про найпровальніший досвід готування.
Так, я дуже люблю готувати — адже якби було інакше, я б не став фуд-блогером, кулінаром і т. д. Якби моя пристрасть до готування була нещирою, то моє дітище Happyfood не стало б успішним кулінарним блогом — читач завжди відчуває фальш! Слава космосу — у мене мало провального досвіду (тьху-тьху-тьху). Але перший мій «недодосвід» стався у 7 років, коли я хотів приготувати батькам льодяники і спалив не тільки карамель, але і посуд, у якому готував. Моя мама через кілька днів сама навчила мене готувати молочну карамель, отож наступного разу я був підготовленим кулінаром.
Чи є якесь свято, яке ви любите відзначати вдома? Як до нього готуєтеся?
Як я вже сказав, це свято Різдва і Нового року — за свої 34 я практично весь час святкував удома. Ми з племінницею готували моїм батькам цілі концерти — пісні, танці і всяке таке, влаштовували свої «вогники». З друзями ж я святкую «прикрашання ялинки». На початку грудня збираю своїх найближчих, ставлю ялинку, готую святковий стіл. Відкорковуємо ігристе, вмикаємо різдвяний джаз і прикрашаємо ялинку. Ну а потім беремося за різдвяні частування. Цій традиції вже років 8, напевно.
Розкажіть про найбільш незвичайні у вашому житті «посиденьки на кухні».
Таких немає. Посиденьки на кухні — це коли ти в колі близьких, отже, все цілком звично, завжди душевно і цікаво.
Дивуйте близьких і друзів смачними частуваннями, вигадуйте нові сімейні свята, адже це те, що наповнює життя теплом і сенсом. А про смаколики подбає техніка Pyramida.
Дивуйте близьких і друзів смачними частуваннями, вигадуйте нові сімейні свята, адже це те, що наповнює життя теплом і сенсом. А про смаколики подбає техніка Pyramida.